Zinkwerk

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw huis of bedrijfspand. Door de vele weersinvloeden die het moet verdragen is slijtage of beschadiging onontkoombaar. Invloeden als wind, neerslag, kou en warmte zorgen ervoor dat er aan het dak of de dakgoot regelmatig werkzaamheden uitgevoerd moeten. Wij verrichten het totale pakket aan werkzaamheden op het gebied van dak en zinkwerk. Wij voeren onze werkzaamheden uit voor bedrijven en particulieren, nieuwbouw en renovatie. Naast dakbedekking verzorgen wij ook het plaatsen, herstellen of vervangen van zinken, koperen en kunststof dakgoten. Wij beschikken over de machines en kennis om materialen als koper, zink en lood op traditionele wijze te bewerken.

Dakgoten

Dakgoten

Dakgoot reinigen en reparaties zijn belangrijk voor het voorkomen van lekkages. Door dichtslibbende dakgoten kan het water zich gaan ophopen en onder het dak gaan trekken. Ook kunnen er vogels zijn die hun nestje gaan bouwen in uw dakgoot. Dakgoten zijn gemaakt van zink of PVC. Het komt vaak voor dat een zinken dakgoot na een aantal jaren gaat lekken. Dit komt doordat het zinkwerk dun word en er scheurtjes in komen. Vaak is het mogelijk om deze te repareren, dit kan door middel van loodband, coating of EPDM.

Regenpijpen

Regenpijpen

De regenpijp is typisch zo’n standaard-artikel uit de bouwmarkt. Wie de grijze pvc-buis te ‘goedkoop’ vindt, kan een metalen buis kiezen. Maar in feite zijn er veel meer opties. In nieuwbouwwijken wordt veel geëxperimenteerd met verborgen pijpen, met ‘verticale goten’ en met heel andere manieren om water naar beneden te laten vallen – bijvoorbeeld langs een ketting. Bij verborgen regenpijpen zie je vaak kunstig gevormde uitstroomopeningen onder in de muur. In andere landen hebben ze soms andere regenpijpen. Vooral in landen met veel sneeuw is de pijp traditioneel sterker, dikker en anders gevormd. En tenslotte zijn er kunstenaars die zich op de pijp of de uitmonding werpen.

Lood vernieuwen

Lood vernieuwen

De schoorsteen vormt een zwakke plek in de verdediging tegen regenwater. Met name in oudere huizen zijn vochtplekken op plafond en muur rondom de schoorsteen dan ook een bekend verschijnsel. Is het lood verouderd of zo verweerd dat de bakstenen poreus geworden zijn, dan is de schoorsteen klaar voor een opknapbeurt. Vaak is het lood een zwakke plek in uw schoorsteen, hierdoor kunnen lekkages en andere problemen aan uw dak ontstaan. Zorg er daarom voor dat de conditie van uw schoorsteen altijd in goede staat is, zo voorkomt u grotere en duurdere problemen aan uw dak.