Platte Daken

Platte daken zijn vervaardigd van draagbalken met daarop houten planken en wordt bedekt met afdekmateriaal. Een plat dak is echter nooit helemaal plat. Elk plat dak heeft een lichte helling zodat het regenwater wat er op komt te liggen, afgevoerd kan worden. Daarom is ook elk plat dak voorzien van een waterafvoer. Ook in het geval van platte daken kan slijtage zorgen voor lekkage. Om dit te voorkomen kan Dakconcurrent Nederland inspectiewerkzaamheden, en indien nodig, correctiewerkzaamheden uitvoeren op uw platte dak. 

Bitumen dakbedekking

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Bitumen dakbedekking staat voor een duurzame waterdichtheid, een goede hechting en een gemakkelijke verwerking. Bitumen is een aardolieproduct en een hoogwaardige bouwstof. Er is geen teer aanwezig. De gemiddelde levensduur van een bitumen plat dak is ongeveer 10 tot 15 jaar. Kleine reparaties kunnen overigens wel de levensduur met een aantal jaar verlengen.

Waarom Dakconcurrent Nederland?

Deskundige dakinspectie
Voordelig & Ervaren
Vakkundig & Betrouwbaar
In heel Brabant

EPDM- dakbedekking

Een ander soort dakbedekking is EPDM. EPDM is een synthetische rubberfolie die ongeveer 50 jaar meegaat. Groot voordeel van EPDM, dat het onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en zeer duurzaam is. EPDM is voor alle platte daken geschikt en kan ook gebruikt worden als dakgoot bekleding. EPDM heeft een hoge elasticiteit binnen een temperatuur van -35 tot +120 graden celcius. Het monteren van EPDM gaat met een speciale lijm en wordt dus niet gebrand zoals bij bitumen dakbedekking.